BACH BLOESEM REMEDIES

 

is een geneeswijze die zich richt op het geheel van de te behandelen patiŽnt. De Bach bloesem remedies zijn dan ook niet  op bepaalde symptomen gericht en kunnen evenmin worden ingedeeld bij bepaalde ziekten of aandoeningen.

Deze Bach bloesem remedies, bereid uit veldkruiden, wilde planten en bomen, zijn geen direct geneesmiddel voor lichamelijke ziekten, maar zijn een hulp bij het stabiliseren van de emotionele en psychologische stress die daar vaak de oorzaak van is. De stressfactoren omvatten bijvoorbeeld angst, eenzaamheid enz. Wanneer deze gevoelens ernstig zijn, verminderen zij de weerstand van het lichaam tegen ziekten.

Elke emotie of gemoedstoestand heeft een bepaald trillingsniveau. De remedies werken op dit trillingsniveau in. Een Bach Bloesem voegt niets toe aan gedrag of emoties en onderdrukt niets. Het enige wat deze druppels doen is uitbalanceren. Bij elke emotie past een tegengestelde emotie: liefhebben en haten, angst en durf. Soms kan het zijn dat we een bepaalde emotie of gemoedstoestand niet hebben herkend en zal de patiŽnt een reactie kunnen geven we niet hebben verwacht.

Een verkeerd gekozen Bach Bloesem richt geen schade aan. Is de desbetreffende emotie trilling al in balans dan voegt de remedie daar niets aan toe.

De remedies hebben een kalmerend, verzachtend effect omdat zij meewerken aan de integratie van emotionele, psychologische en fysiologische schema's en maken het zodoende mogelijk dat het lichaam zichzelf geneest. Zoals bekend kunnen bach bloesem remedies voor zowel mensen als dieren gebruikt worden

 

Dr. Edward Bach

De Bach Bloesem remedies zijn het werk van de Engelse arts Dr. Bach. Hij  verdeelde zijn remedies in zeven verschillende karaktertypen

  • Angst

  • Onzekerheid

  • Onvoldoende belangstelling voor het heden

  • Eenzaamheid

  • Overgevoeligheid voor invloeden en ideeŽn

  • Moedeloosheid of wanhoop

  • Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Bach beschreef de variaties die mogelijk waren binnen iedere categorie. In totaal zijn er 38 Bach Bloesem Remedies. De bekendste Bach remedie is de Eerste hulp remedie (Rescue Remedie), een combinatie van vijf van de Bach bloemen.

 

Consult aanvragen ?


e-mail
info@chintamani.nl 
of bel met Jonita Kraaijeveld
0495-652889